MHV Jongste Jeugd

Voor kinderen is trainen meer dan alleen hockey. Het is lekker buitenspelen samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Tijdens de training en wedstrijd staat plezier altijd voorop! Met een team van enthousiaste en vaste trainers en professionele begeleiders wordt tijdens de trainingen op meer gelet dan alleen de hockeytechniek. Kinderen trainen in carrousel. Ze wisselen hierbij steeds van oefening. Hockeytechnische oefeningen worden afgewisseld met spelletjes en samenspel (partijtjes). Een vast onderdeel tijdens de training is de kinderfysiotherapeut van Kinderfysiotherapie Utrecht Oost. Door juiste houding, krachtregulatie, voetafwikkeling en goede balans voorkomen we blessures op latere leeftijd. Kinderen ontwikkelen zich bij MHV Maarssen spelenderwijs, zowel sportief als sociaal, zonder prestatiedruk. Met deze visie heeft MHV Maarssen de Bestuurderstrofee 2023 gewonnen! Kijk hier naar een filmpje waarin we meer uitleg geven over hoe wij sporten met jonge kinderen.
Kinderfysiotherapeut

Sinds 2020 werkt MHV samen met Kinderfysiotherapie Utrecht OOST. De Kinderfysiotherapeut is een vast onderdeel tijdens de training. Hier zijn we even niet met hockey bezig maar werken we aan al onze spieren om blessures op latere leeftijd (o.a. als gevolg van eenzijdig sporten) te voorkomen. Op woensdagmiddag is de Kinderfysiotherapeut daarnaast aanwezig op de club voor consult en vrije inloop. Het is uiteraard ook altijd mogelijk een afspraak te maken voor een bezoek aan de praktijk op de Bolensteinsestraat 10 in Maarssen-dorp.

 

Trainingstijden Jongste Jeugd
Trainen doe je bij MHV met je eigen team binnen je eigen leeftijdsgroep. De allerjongsten (Benjamins) en de Onder-8 trainen 1x in de week. Zo blijft er voldoende ruimte over voor bijvoorbeeld zwemles en andere hobby's. Voor de Jongste Jeugd kennen we een vast trainingsschema waarbij enkel wordt getraind in de weken waarin de Onder-8 t/m Onder-10 teams ook competitiewedstrijden spelen.

Categorie

Woensdag

Vrijdag

Benjamins (onder 7)

x

15:00 - 16:00

Onder 8

15:00 - 16:00

x

Onder 9

16:00 - 17:00

16:00 - 17:00

Onder 10

17:00 - 18:00

17:00 - 18:00